bedrijfsdiensten

Hoe ik mijn inkomen redde

Finands

Ik zal u een verhaal vertellen, gevolgd door een paar feiten over mijn studietijd en hoe ik een succesvol financieel adviseur ben geworden.

Ik ging studeren aan een Accounting College in Engeland en tijdens mijn vakantie daar, was de University Trustries naar het college gekomen. Ik was een van de weinige studenten die het geluk hadden gehad tot de Trust te worden toegelaten. Toen ik mij had aangemeld voor de cursus waarvoor ik was aangenomen, liet de HM Revenue and Customs mij weten dat ik hun £ 7.928 verschuldigd was, wat betekende dat ik was vrijgesteld van belasting omdat ik een alternatief voor de normale student was geworden. De belastingvermindering betekende dat ik geen belasting hoefde te betalen over de eerste £7.500 van mijn verdiensten en al het meer dat aan de bron werd ingehouden.

Dat betekende dat ik aan het eind van het semester met mijn boekhoudcursussen zou beginnen. Om de boetes onder controle te houden en tegelijkertijd (zo leerde ik) de boekhoudkundige verwerking van trust- en bedrijfsrekeningen onder de knie te krijgen, bestudeerde ik de processen en systemen, zoals PAYE en Dividend Herbelegging, Dividenden en Vermogenswinstbelasting, Commerciële & Consumentenverzekeringen en pensioendiensten.

Ik deed dat allemaal en nog veel meer – het boek dat ik schreef heette Accounting for Life – en kreeg een baan als account associate bij een van de grootste Britse investeringsbanken. Zoals je je kunt voorstellen, had ik op mijn 22e al veel ervaring opgedaan bij de firma.

Mijn rol bestond erin alle uitgaven van de cliënten te registreren en ze vervolgens onder te verdelen in de specifieke inhoudscategorieën vaste kosten, variabele kosten en financiële kosten. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de beoordeling van de kosten van intern gegenereerde of externe kosten voor het bedrijf.

Het was helemaal geen goed betaalde baan (u kunt erover lezen in mijn andere artikelen op mijn website). Maar het was beter dan een klerk die rondliep en deed wat ik deed. Het betekende dat ik meer dan 75 tot 80 klanten tegelijk kon aannemen, en het was eenvoudig om jaarlijkse winst- en verliesrekeningen op te stellen. Ik was ook getrouwd, en onze betrokkenheid begon exponentieel te groeien.

Het beste wat iemand in een accountantskantoor kan doen is een portefeuille van 2 miljoen pond vaste kosten aanleggen en onderhouden. Meer dan £2 miljoen is nodig als de vaste kosten meer dan £1 miljoen bedragen. En om de vaste kosten onder de 1 miljoen pond te houden, zou dat betekenen dat er 1 miljoen pond extra kan worden gegenereerd uit variabele kosten. Volgens het bedrijfsmodel voor risico’s met een hogere waarde moet dit worden bereikt door ofwel te beleggen in eigendom via holding, ofwel door te beleggen in collectieve beleggingen (zoals pensioenplannen of levensverzekeringspolissen).